INGREDIENTAI: 500 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų vandens
50 mililitrų aliejaus (+skardai patepti ir aptepimui)
1 saujelė alyvuogių (mėgstamų, be kauliukų)
2 šaukštai druskos
1 šaukštas manų kruopų
1 šaukštas sausų mielių
1 šaukštelis cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pašildome vandenį iki šiltumo - užlašinus ant piršto turi jaustis šilumą, bet neturi deginti. Mieles ir cukrų ištirpiname šiltame vandenyje. Paliekame bent 5-10 min, kol mielės pradės putoti.
2.
Į mieles supilame aliejų, beriame 1 šaukštą druskos, manų kruopas ir, maišant, po truputį beriame miltus. Išminkome tešlą, suformuojame rutuliuką ir paliekame kilti. Reiktų bent palikti bent 1 val., tada korys bus gerokai ryškesnis, duona puresnė.
3.
Alyvuoges perpjauname per pusę.
4.
Pakilusią tešlą gražiai išimame, neminkome naujai. Skardą patepame aliejumi, apibarstome druska, dedame tešlą. Rankomis švelniai paspaudžiame, paskirstome skardoje. Ant viršaus dedame alyvuoges (stengiamės nepradurt tešlos paviršiaus). Aptepame aliejumi, apibarstome likusia druska.
5.
Kepame 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Jei tešlos storis daugiau nei 5-6 cm, gali prireikti daugiau laiko.