INGREDIENTAI: Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
80 gramų miltų
80 gramų cukraus
1 šaukštas kakavos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
500 gramų jogurto, braškinio
500 gramų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus
100 mililitrų vandens
22 gramai želatinos
šiek tiek braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki putų, suberti miltus, kepimo miltelius, kakavą ir išmaišyti. Baltymus atskirai išplakti iki putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
2.
Kepti 24 cm skersmens formoje iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 minučių.
3.
Želatiną užmerkti vandenyje, ištirpinti garų vonelėje, palikti truputį atvėsti.
4.
Grietinėlę išplakti iki standumo, atsargiai išmaišyti su jogurtu, plona srovele, nuolat maišant, supilti želatiną. Įdėti pjaustytų braškių. Supilti ant atvėsusio biskvito ir palikti kelioms valandoms šaldytuve. Puošiau braškėmis ir mėta.