INGREDIENTAI: 6 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
300 gramų krabų lazdelių
300 gramų fermentinio sūrio (arba kito mėgstamo)
200 gramų juodųjų alyvuogių
150 gramų džiovintų slyvų
1 pundelis petražolių
pagal poreikį majonezo
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį pilti karšto vandens, sudėti slyvas ir palikti 10 minučių. Tuomet ištraukti, nusausinti.
2.
Krabų lazdeles smulkiai supjaustyti. Sūrį sutarkuoti, kiaušinius nulupti, atskirti baltymą nuo trynio ir sutarkuoti į atskirus dubenėlius. Slyvas susmulkinti. Penkias alyvuoges perpjauti išilgai pusiau, likusias supjaustyti griežinėliais.
3.
Į lėkštę, kurioje norite tiekti, dėti konditerinį žiedą arba nuimamą torto formos žiedą. Galima apsukti maistine plėvele.
4.
Į lėkštę berti pusę kiekio krabų lazdelių. Paskirstyti per visą plotį. Dėti majonezo, paskirstyti per visą krabų lazdelių plotį. Berti kiaušinių trynius, paskirstyti per visą plotį, pabarstyti druska, pipirais, aptepti plonu sluoksniu majonezo, berti kiaušinių baltymus, paskirstyti per visą plotį. Dėti slyvas, aptepti majonezu, berti sūrį. Tuomet dėti majonezą, paskirstyti per visą plotį, suberti krabų lazdeles. Paskirstyti per visą plotį. Dėti į šaldytuvą iki kol tieksite.
5.
Prieš tiekiant nuimti konditerinį žiedą, šiek tiek aptepti kraštus plona linija majonezu, dėti alyvuogių griežinėlius.
6.
Į konditerinį švirkštą ar į šaldymui skirtą maišelį nukirptu kampu dėti majonezo, išspausti ant viršutinio krabų sluoksnio. Sudėti penkias alyvuogių puseles formuojant gėlytę, tuomet likusias penkias puses sudėti ant šono. Papuošti petražolių lapeliais.