INGREDIENTAI: 3 vienetai lašišos pjausnių
4 šaukštai sojos padažo
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai medaus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 žiupsnelis citrininių pipirų
šiek tiek imbiero (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Lašišą nuplaukite, nusausinkite ir apibarstykite iš abiejų pusių citrininiais pipirais. Palikite 10 min pasimarinuoti.
2.
Dubenėlyje sumaišykite soją, medų, citrinos sultis bei aliejų. Jei mėgstate galite įtarkuoti šiek tiek imbiero.
3.
Marinatu aptepkite lašišą iš abiejų pusių.
4.
Kiekvieną lašišos gabalėlį dėkite ant folijos lapo. Folijos kraštus viršuje užspauskite, kad išeitų sandarus vokelis.
5.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Tada atvyniokite foliją ir kepkite dar 5 minutes.