INGREDIENTAI: Tešlai:
130 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
120 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių (L dydžio)
80 gramų pieno
70 gramų sviesto
40 gramų juodojo šokolado
15 gramų kakavos (nesaldintos)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
250 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
50 gramų sviesto
Papuošimui:
šiek tiek karamelinių spragesių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą ir šokoladą šildau intervalais mikrobangų krosnelėje, vis ištraukdama ir pamaišydama.
2.
Pasiruošiu sausus produktus: kakavą, miltus, kepimo miltelius kartu sumaišau ir kelis kartus persijoju.
3.
Kiaušinį ir persijotą cukraus pudrą išplaku iki baltumo.
4.
Plakdama masę, maža srovele, po truputį pilu ištirpintą sviestą su šokoladu, supilu pieną.
5.
Į masę suberiu jau paruoštą miltų, kakavos ir kepimo miltelių mišinį, viską gerai ir atsargiai išmaišau.
6.
Tešlą supilu į konditerinį maišą maža skylute. Pasiruošiu mažų keksiukų kepimo formą, į ją įkloju keksiukų popieriukus ir užpildau formeles tešla. Pavyksta maždaug po 10 gramų tešlos į vieną formelę.
7.
Keksiukus dedu kepti į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių. Kepu 10-12 minučių. Be v ė j e l i o ! Tai svarbu. Iškeptus keksiukus atvėsinu.
8.
Kremui kambario temperatūros minkštą sviestą išsuku su karamelizuotu sutirštintu pienu iki vientisos masės, sudedu į konditerinį maišelį, pasirenku norimą antgaliuką ir darau kepurėles.
9.
Atvėsusius keksiukus papuošiu kremu ir karameliniais spragėsiais.
Patarimai:
•
Visus produktus naudoju kambario temperatūros, todėl svarbu juos išsitraukti iš šaldytuvo bent kelias valandas prieš gaminimą.