INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių (didesnių)
200 gramų grybų (galima ir atitirpintų)
150 gramų šaltai rūkytos šoninės
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 šaukštas aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves kruopščiai nuplauti ir išvirti su lupena - dėti į verdantį vandenį ir virti apie 20 minučių.
2.
Grybus nuvalyti, nuplauti ir apvirti - virimo laikas priklauso nuo grybų, šviežias voveraites verdu apie 15 - 20 minučių.
3.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti smulkintą svogūną, kai jis suminkštės, dėti smulkintą šoninę, po kelių minučių - grybus ir dar kelias minutes pakepinti.
4.
Išvirusias bulves perpjauti išilgai perpus, išskobti dalį bulvės.
5.
Išskobtą bulvių masę sumaišyti su kepintais svogūnais, grybais ir šonine. Pagardinti druska ir pipirais. Jei šoninė sūri, galima papildomai nesudyti. Šia masę įdaryti bulvių puseles.
6.
Bulves išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 minučių.