INGREDIENTAI: 200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
3 vienetai kiaušinių (didelių)
180 gramų miltų
120 gramų cukraus
10 šaukštelių uogienės (arba kelių saujų uogų)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą ir cukrų, vanilinį cukrų ir druską kruopščiai išmaišyti. Po vieną mušti kiaušinius ir vis maišyti.
2.
Įsijoti miltus ir kepimo miltelius. Išmaišyti, kol neliks sausų gumuliukų. Jei naudojate uogas, jas labai atsargiai įmaišyti į tešlą, kad nepažeisti uogų.
3.
Tešlą dėti į kepimo formeles, užpildant ne daugiau 2/3 formelės tūrio. Aš naudoju silikonines, tad specialių popierėlių nededu, bet jei naudojate ne silikonines, reikėtų įkloti popierėlius. Į kiekvieną formelę keliose vietose įdėti po truputį uogienės.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minutes.