INGREDIENTAI: Tešlai:
200 gramų varškės
140 gramų miltų
100 gramų sviesto
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
3 vienetai obuolių
2 šaukštai cukraus
šiek tiek cinamono
šiek tiek spanguolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą sutarkuoti, sudėti varškę, vanilinį cukrų, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir užminkyti tešlą.
2.
Obuolius supjaustyti skiltelėmis, jeigu norite, išpjaustyti "dantis" ir apibarstyti cukrumi.
3.
Iš tešlos padaryti paplotėlius, juos apibarstyti cinamonu, dėti obuolio, užlenkti. Įspausti spanguolių "akytes".
4.
Kepti 180 - 190 C laipsnių orkaitėje apie 20 - 25 minutes.