TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Maksimas Virgilijus Skomantas Girdvydė Virgis Girvydė Skomantė Skalmantas
Tobulas kokosinis obuolių pyragas
Grietas kokosinis obuolių pyragas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
4 vienetai obuolių (didesnių, apie 700 g jau išvalytų)
100 gramų cukraus
100 gramų miltų
100 gramų kokoso drožlių
100 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek cukraus pudros (nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę ijungti kaisti iki 180 laipsnių (kaitinimas viršus+apačia, be vėjelio).

2.
Sviestą ištirpinti ir palikti šiek tiek pravėsti.

3.
Obuolius perpjauti perpus, išpjauti sėklalizdžius. Obuolius supjaustyti nedideliais (maždaug 1,5*1,5 cm kubeliais).

4.
Kiaušinius išplakti su cukrumi (plakti apie 2-3 min, iki masė pašviesės ir šiek tiek sutirštės). Toliau plakant supilti atvėsintą tirpintą sviestą. Įsijoti miltus ir kepimo miltelius, išmaišyti. Įmaišyti kokoso drožles.

5.
Į tešlą sudėti obuolius ir labai kruopščiai išmaišyti. Tešlos gali atrodyti mažoka, bet kepant tešla pasiskirstys ir dailiai iškils.

6.
Kepimo formos (naudojau apvalią 24 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi. Jei forma iš "traukiančių", vidinius kraštus patepti sviestu ar aliejumi ir pabarstyti džiūvėsėliais. Tešlą supilti į formą ir tolygiai paskirstyti.

7.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 40-50 min iki pyrago viršus gražiai paruduos. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku - jei įsmeigus (smeikite į tešlą, ne į obuolį) ir ištraukus, jis sausas, neapsivėlęs - pyragas iškepė. Jei aplipęs tešla - kepkite dar 5 - 10 minučių ir vėl tikrinkite.

8.
Iškepusį pyragą galima pabarstyti cukraus pudra.


Patarimai:

Pagalbininkai. Aš pyrago tešlą ruošiau naudodama virtuvės kombainą Kenwood Prospero+ KHC29.L0SI, kuris labai palengvina daugelį užduočių virtuvėje, bet jei kombaino neturite, tiks ir elektrinis mikseris ar tiesiog plakimo šluotelė.




admin · 2022-09-10 00:00 · 277 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt