INGREDIENTAI: 400 gramų voveraičių
4 vienetai bulvių
4 šakelės vyšninių pomidorų
200 mililitrų grietinėlės
100 gramų sviesto
50 gramų fermentinio sūrio
3 lapeliai baziliko lapelių (smulkintų)
3 šakelės čiobrelių (smulkintų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
Papuošimui:
šiek tiek baziliko lapelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulvės nuskuskite ir aštriu peiliu, atsargiai įpjaukite bulves kuo plonesnėmis vertikaliomis skiltelėmis, neperpjaudami jų iki galo. Įdėkite į formą.
2.
Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su druska ir pipirais. Užpilkite ant bulvių.
3.
Kepti 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, į formą dėti pomidorų šakelės.
4.
Sūrį sutarkuoti, sumaišyti su supjaustytais bazilikų bei čiobreliais. Pridėti ant bulvių. Ir palaikyti orkaitėje, kol ištirps.
5.
Išvalyti ir supjaustyti voveraites. Iškepti keptuvėje su aliejumi. Supilti grietinėlę, berti druskos ir pipirų. Virti iki tirštumo.
6.
Patiekti su bulvėmis ir pomidorais.