TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-27 14:35
Moliūgo pyragas be kvietinių miltų
Moliūgo pyragas be kvietinių miltų

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
300 gramų moliūgų tyrės
300 gramų konservuotų avinžirnių (1 skardinės)
160 gramų avižinių miltų
2 vienetai kiaušinių
80 gramų riešutų sviesto
2 šaukštai migdolų aliejus
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštelis malto cinamono
1 žiupsnelis druskos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Papuošimui:
30 gramų balto šokolado (lydyto)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Jei neturite moliūgų tyrės pasidarykite ją patys: perpjaukite moliūgą per pusę ir kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba tol, kol įbedus šakutę bus minkštas. Tada nulupkite žievę ir sutrinkite elektriniu trintuvu.

2.
Avinžirnius nusunkę taip pat sutrinkite iki vientisos konsistencijos masės.

3.
Cukrų, druską, cinamoną, kepimo miltelius ir miltus sumaišykite atskirame inde.

4.
Kiaušinius išplakite.

5.
Sumaišykite tyrę, avinžirnius, riešutų sviestą, migdolų aliejų ir taip pat įmaišykite du išplaktus kiaušinius. Po truputį berkite miltų mišinį ir maišykite, kol masė bus vientisa. Supilkite masę į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Naudojau 18,5 cm X 18,5 cm dydžio kepimo formą.

6.
Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 min.

7.
Iškepusį ir atvėsusį papuoškite ir tuo pačiu pagardinkite lydytu baltu šokoladu.




admin · 2022-09-08 15:00 · 279 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt