INGREDIENTAI: Vištienai:
400 gramų vištienos filė
130 gramų riešutų (migdolų, graikinių, lazdynų)
100 gramų sėklos (linų sėmenų, sezamų, moliūgų)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas lydyto sūrelio
1 šaukštelis prieskonių vištienai (naudojome „Vegeta Natur“ auksinei vištienai)
Garnyrui:
500 gramų bulvių (nedidelių)
2 šaukštai prieskoninių žolelių (šviežių)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis prieskonių bulvėms (naudojome „Vegeta Natur“ prieskonių mišinį)
Padažui:
125 gramai majonezo
1 vienetas citrinų
1 šaukštas baltojo vyno acto
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis garstyčių
1 šaukštelis krienų
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio kajeno pipiro
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Paruoškite vištieną. Dubenėlyje šluotele išplakite kiaušinį, šaukštą lydyto tepamojo sūrio ir vištienos prieskonius. Sudėkite į mišinį vištienos vidinės filė juosteles ir permaišykite, kol tolygiai pasidengtų mišiniu. Marinuokite šaldytuve apie valandą.
2.
Riešutus ir sėklas sudėkite į maisto smulkintuvą ir sukapokite iki rupių trupinių.
3.
Paruoškite bulves. Bulves gerai nuplaukite, odeles švariai nušveiskite. Supjaustykite skiltelėmis. Suberkite į dubenį, užpilkite šaltu vandeniu ir leiskite pastovėti iki valandos. Tuomet vandenį nupilkite, bulves gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
4.
Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
5.
Bulvių skilteles apšlakstykite aliejumi, pagardinkite bulvių prieskoniais ir smulkintomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis. Gerai išmaišykite, kad mišiniu tolygiai pasidengtų visos skiltelės.
6.
Paruoštas bulvių skilteles išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol bus minkštos ir gardžiai apskrus.
7.
Tuo pat metu baikite ruošti vištieną. Pasimarinavusius gabalėlius išimkite iš šaldytuvo. Imkite po vieną gabalėlį ir apvoliokite riešutų ir sėklų trupiniuose, kad tolygiai pasidengtų iš visų pusių.
8.
Praėjus pusei bulvių kepimo laiko (15 minučių), šalia į tą pačią skardą sudėkite vištienos juosteles. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite likusį laiką (dar 15 minučių).
9.
Paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į vieną dubenėlį ir labai gerai išmaišykite iki vientisos tekstūros. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
10.
Patiekite vištienos juosteles su bulvytėmis ir padažu.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!