TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Maksimas Virgilijus Skomantas Girdvydė Virgis Girvydė Skomantė Skalmantas
Margas keksas

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 vienetai kiaušinių
270 gramų kvietinių miltų
220 gramų sviesto
200 gramų cukraus
4 šaukštai pieno
2 šaukštai vandens
1.5 šaukšto kakavos
1 šaukštas cukraus pudros
2 šaukšteliai kepimo miltelių (naudojome “Dr.Oetker“)
2 šaukšteliai vanilės pastos (naudojome “Dr.Oetker“)
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į didelį dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą, cukrų, druską, miltus, kepimo miltelius, kiaušinius, pieną, vanilės pastą ir elektriniu plaktuvu viską plakite 2-3 min. Pusę tešlos supilkite į kitą dubenį.

2.
Kakavos miltelius puodelyje sumaišykite su karštu vandeniu ir atvėsinkite. Po to įmaišykite į vieną iš indų su tešla.

3.
Iš lėto, po samtelį tai vienos, tai kitos tešlos pilkite į 20 cm skersmens kepimo popieriumi išklotą formą, taikydami supilti į patį vidurį. Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 min., kol kepinys iškils, o įsmeigus medinį iešmelį ištrauksite jį švarų.

4.
Palikite kepinį atvėsti, tada apiberkite milteliniu cukrumi ir pjaustykite.


Patarimai:

Tokiu pat principu šį keksą galima kepti ir pailgoje, vadinamoje duonos kepimo formoje.




admin · 2022-08-19 12:00 · 274 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt