INGREDIENTAI: 900 gramų kiaulienos faršo
2 vienetai morkų (nedidelių arba 1 didelės)
200 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto, apytikriai)
150 mililitrų sultinio
1 vienetas svogūnų (vidutinio)
3 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai pomidorų padažo
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskonių maltai mėsai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti mėsą, berti druskos, pipirų, prieskonių maltai mėsai ir išminkyti.
2.
Svogūną smulkiai susmulkinti, morkas sutarkuoti.
3.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti. Sudėti svogūnus, morkas ir apkepti. Įspausti česnako ir permaišyti.
4.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
5.
Iš mėsos masės formuoti nedidelius kepsnelius, dėti ant kepimo formos. Ant kepsnelių dėti morkų ir svogūnų masės, tuomet pabarstyti sūriu.
6.
Į dubenį pilti sultinio, dėti grietinės, pomidorų padažo ir išmaišyti. Užpilti ant kepsnelių.
7.
Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 minutes.