INGREDIENTAI: 375 gramai kvietinių miltų
250 mililitrų pieno (šilto)
7 gramai sausų mielių
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio druskos (be kaupo)
pagal poreikį sūrio (mėgstamo, tarkuoto)
pagal poreikį aliejaus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį supilti pieną, berti cukrų, mieles ir išmaišyti. Palikti 10 minučių pastovėti.
2.
Į dubenį su mielėmis berti druską, įsijoti miltus ir suminkyti tešlą. Minkyti 6 - 7 minutes.
3.
Dubenį ištepti aliejumi, dėti tešlą, uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti 1 valandai.
4.
Pakilusią tešlą padalinti į 6 lygias dalis. Suformuoti kamuolius.
5.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti paruoštus tešlos kamuoliukus, truputį paspausti viršų. Uždengti rankšluosčiu ir dar palikti kilti 30 minučių.
6.
Į dubenį dėti kiaušinio trynį, įpilti pieno ir išplakti. Aptepti bandeles ir pabarstyti sūriu.
7.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.