TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Lašiša grietinėlėje prancūziškai
Lašiša grietinėlėje prancūziškai

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
700 gramų lašišos filė (apytikriai)
500 gramų bulvių
500 gramų fermentinio sūrio (apytikriai, tarkuoto)
500 mililitrų grietinėlės
2 vienetai svogūnų (didelių)
pagal poreikį sūrio su melsvuoju pelėsiu (nebūtina)
100 gramų sviesto (apytikriai, kepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūnus supjaustome žiedais kepiname keptuvėje ant sviesto.

2.
Bulves supjaustome 0,5 cm storio griežinėliais.

3.
Lašišą supjaustome į 4 gabalėlius ir keptuvėje ant sviesto labai trumpai apkepiname iš abiejų pusių.

4.
Toje pačioje keptuvėje kepame bulves, kartais apversdami, 15 min.

5.
Į 4 čenakines (galima naudoti kitą kepimo indą) padaliname svogūnus, ant jų dedame bulves ir apkepintus lašišos gabalėlius. Jei reikia, dedame pelėsinio sūrio (dėl sūrumo). Viską užpilame grietinėle. Galima maišyti riebią 35 % su neriebia 10 %. Suberiame 1 cm storio fermentinio sūrio sluoksnį.

6.
Kepame 250 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje atidengtus indelius 10 min. Sumažiname temperatūrą iki 180 C laipsnių ir kepame, kol sūris visiškai išsilydis ir vos vos paruduos, bet nesukietės.

7.
Patiekiame čenakinėse - dedame jas ant servetėle išklotos šaltos lėkštės. Valgome šaukštu.




admin · 2022-08-17 21:00 · 325 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt