INGREDIENTAI: 8 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
300 mililitrų kefyro
300 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis sodos
Padažui:
250 mililitrų pieno
100 gramų kiaulienos šoninės
50 gramų žalumynų (krapų, petražolių, svogūno laiškų)
20 gramų sviesto
1 šaukštas kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
0.5 šaukštelio cukraus
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nuskutame ir sutriname. Pilame kefyrą ir išmaišome.
2.
Į dubenį su bulvėmis įsijojame miltus su druska ir soda. Gerai išmaišome viską.
3.
Įkaitiname keptuvę su trupučiu aliejaus. Keptuvė turi būti nestipriai ištepta aliejumi. Dedame tešlos ir kepame ant nedidelės ugnies. Apverčiame, kai ant blyno pasirodys burbuliukai.
4.
Padažui tirpiname sviestą nedideliame puode. Beriame miltus ir išmaišome. Po truputį pilame pieną ir vis maišome, laikydami puodą ant nedidelės ugnies. Taip supilame visą pieną ir, galiausiai, beriame druską su cukrumi.
5.
Supilame padažą į dubenėlį.
6.
Keptuvėje skrudiname šoninę ir dedame ją į padažą. Apibarstome žalumynais.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!