TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Maksimas Virgilijus Skomantas Girdvydė Virgis Girvydė Skomantė Skalmantas
Tinginių Napoleonas
Tinginių Napoleonas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
500 gramų sluoksniuotos tešlos
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
šiek tiek uogienės (rūgštesnės)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlą supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis išilgai, sudėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol juostelės lengvai paruduos. Kai iškeps, ištraukti iš orkaitės ir leisti visiškai atvėsti.

2.
Kremui kambario temperatūros sviestą išplakti iki purumo ir per kelis kartus, nuolat plakant, supilti kondensuotą pieną. Gerai išplakti iki vientisos purios masės.

3.
Ant maistinės plėvelės tepti šaukštą kremo, toje vietoje, kur bus jūsų vyniotinio pagrindas. Tuomet toje vietoje dėti apie 5 iškeptas juosteles bei dar 3 juosteles perpjauti per pusę ir pridurti jas iš galo, t.y. prailginti vyniotinį dėliojant 5 pilno ilgio juosteles ir 5 perpjautas per pusę.

4.
Ant išdėliotų juostelių tepti dalį kremo (kremas turi pakliūti ir į tarpus). Taip sudėlioti visas juosteles. Priešpaskutinį sluoksnį vietoj kremo aptepti uogiene, tuomet sudėlioti juosteles ant viršaus ir užbaigti vyniotinį, aptepant jį likusiu kremu. Šitaip dėliojant jums turite gauti 4 sluoksnių vyniotinį, likusias juosteles atidėkite trupiniams tortui papuošti.

5.
Visą vyniotinį iš karto apsukite maistine plėvele. Padailinti formą spustelint rankomis ir padėti į šaldytuvą parai. Papuošti tešlos juostelių trupiniais.




admin · 2022-08-06 09:00 · 272 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt