TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Dominykas Tulgirdas Daina Elidijus Gustavas
Virtų bulvių blyneliai su sūriu ir kukurūzais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
12 vienetų bulvių (virtų, vidutinio dydžio)
1.5 stiklinės kvietinių miltų
200 gramų čederio sūrio (arba kito mėgstamo)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas kukurūzų burbuolių (virtos arba nedidelio indelio konservuotų kukurūzų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
1 pundelis svogūnų laiškų
150 gramų varškės
100 gramų graikiško jogurto
1 pundelis krapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
100 gramų rūkytos šoninės (nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Dubenyje grūstuve sutrinti bulves.

2.
Į bulves berti miltus, kukurūzus, smulkintus kukurūzų laiškus, mušti kiaušinį, berti pagal skonį druskos bei pipirų ir užminkyti tešlą.

3.
Delne iš bulvių masės suformuoti nedidelį paplotėlį, į jo vidurį dėti gabalėlį sūrio, užspausti tešlą ir rankomis suformuoti blynelį.

4.
Keptuvėje gerai įkaitinti aliejaus ir į jį dėti kepti blynelius. Apkepti iš abiejų pusių iki gražiai apskrus.

5.
Padažui dubenėlyje varškę labai gerai išsukti su graikišku jogurtu, berti druskos, pipirų, dėti smulkiai pjaustytus krapus ir gerai išmaišyti.

6.
Šoninę pakepinti ant grilio (arba sausoje keptuvėje) iki taps traški.

7.
Blynelius patiekti su varškės padažu ir traškia šonine.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.


Matavimui naudojau 250 ml stiklinę.




admin · 2022-07-05 21:00 · 40 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt