INGREDIENTAI: 7 vienetai bulvių
150 gramų vištienos filė
100 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį citrinpipirių
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Visų pirma smulkiais kubeliais supjausčiau vištienos file, pabarsčiau druska ir citrinpipiriais, apkepiau keptuvėje su aliejumi. Kepiau neilgai, juk iškeps, kepant plokštainiui.
2.
Bulvių tarkavimo mašina sutarkavau bulves ir svogūną.
3.
Į tarkius sudėjau kepintą vištieną, įmušiau kiaušinį, šiek tiek druskos ir citrinpipirių. Gerai išmaišiau.
4.
Mažame puode užvirinau pieną (kol pradėjo putoti ir kilti) ir supyliau jį į tarkių masę. Gerai išmaišiau. Sudėjau į aliejumi pateptą kepimo formą.
5.
Kepiau 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Kepimo laikas priklauso nuo formos dydžio ir plokštainio storio.