INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių (supjaustytų 2 cm storio skiltelėmis)
750 gramų kiaulienos sprandinės
2 šaukštai prieskonių bulvėms (naudojome "Santa Maria")
1 šaukštas prieskonių mėsai (naudojome "Santa Maria")
Kepimui:
2 šaukštai rapsų aliejaus
Padažui:
200 mililitrų jogurto, natūralaus
85 gramai fetos sūrio
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis citrinų sulčių
0.5 skiltelės česnako
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C. Sudėkite susmulkintas bulves į dubenį ir sumaišykite su 1 šaukštu rapsų aliejumi ir bulvių prieskoniais.
2.
Supilkite bulves į kepimo indą ir tolygiai paskirstykite, kepkite orkaitėje, kol jos suminkštės ir gražiai apskrus (apie 30 min).
3.
Apibarstykite kepsnius mėsos prieskoniais.
4.
Įkaitinkite 1 šaukštą rapsų aliejų didelėje keptuvėje.
5.
Sudėkite kepsnius į keptuvę ir kepkite, kol pradės ruduoti, apie 2 min. kiekvieną pusę.
6.
Sudėkite kepsnius į karščiui atsparų indą ir baikite kepti orkaitėje apie 8 minutes.
7.
Sudėkite visus padažo ingredientus į virtuvinį kombainą ir sumaišykite. Laikykite šaldytuve tol, kol reikės patiekti.
8.
Patiekite kartu su pomidorų salotomis.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.