INGREDIENTAI: Sausainiams:
110 g sviesto (kambario temperatūros)
90 g cukraus
3 kiaušinių tryniai
1 citrinos žievelė
180 g miltų
Žiupsnelis druskos
Šokoladiniam pertepimui:
50 ml riebios grietinėlės
50 g juodojo šokolado
6 g sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Sviestą išplakite kartu su cukrumi ir citrinos žievele. 2. Sudėkite trynius ir toliau plakite iki vientisos masės. 3. Sudėkite miltus sumaišytus su druska. 4. Tešlą dėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu. Ir skardoje padengtoje kepimo popieriumi spauskite rožės formos sausainius. 5. Kepkite iki 180° įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių, kol gražiai pagels. 6. Leiskite jiems pilnai atvėsti, prieš sulipdant su kremu. Pertepimo gamyba: 1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose ims putoti. 2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į grietinėlę sulaužytą šokoladą ir sviestą. 3. Palikite porą minučių pastovėti, tuomet išmaišykite iki vientisos masės. 4. Atvėsinkite šokoladinį kremą šaldytuve, kol taps tirštas, tepamos konsistencijos (tam gali prireikti poros valandų).