INGREDIENTAI: 800 gramų vištienos faršo
8 vienetai kiaušinių
100 gramų sūrio
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
3 saujos maltų džiūvėsėlių
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek prieskonių vištienai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į faršą įmušti du kiaušinius, berti prieskonius, džiūvėsėlius, smulkintą svogūną ir česnakus, gerai išminkyti ir palikti pastovėti apie 20 minučių. Mėsos masė turi būti gana standi, lengvai formuotis, jei lieka skystoka, berkite daugiau džiūvėsėlių.
2.
Mėsą dalinkite į 6 dalis. Iš kiekvieno gabalėlio formuokite kotletuką, paspauskite vidurį ir suformuokite kraštelius, formuokite "lizdelį".
3.
Mėsos lizdelius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Tuomet į kiekvieno lizdelio vidurį dėkite tarkuoto sūrio, įmuškite kiaušinį ir kepkite dar 10 - 20 minučių, iki norimo kiaušinio iškepimo.