TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Burnoje tirpstantys šokoladiniai blyneliai
Burnoje tirpstantys šokoladiniai blyneliai

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
250 mililitrų pieno
220 gramų miltų
80 gramų rupių miltų
50 mililitrų medaus
3 šaukštai kakavos
2 šaukštai jogurto
1.5 šaukšto alyvuogių aliejaus
1.5 šaukštelio cinamono
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
0.5 šaukštelio sodos
1/4 šaukštelio malto muskato
1/4 šaukštelio druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus - abiejų rūšių miltus, cinamoną, gvazdikėlius, muskato riešutą, kakavą, druską, kepimo miltelius ir kepinių sodą.

2.
Kitame dubenyje sumaišykite 200 ml pieno, jogurtą, alyvuogių aliejų ir medų. Persijokite sausus ingredientus į šlapius, gerai išmaišykite. Jei tešla per kieta, įpilkite daugiau pieno.

3.
Įkaitinkite keptuvę, lengvai patepkite aliejumi. Dėkite po šaukštą tešlos, kepkite iš vienos pusės, kol paviršiuje atsiras skylutės, apverskite ir kepkite dar minutę.

4.
Sudedame po keletą blynelių į lėkštę ir ant viršaus uždedame karamelizuotų svarainių. Pabarstome cukraus pudra. Valgėme su karamelizuotais svarainiais, bet tinka ir su taip pat paruoštomis kriaušėmis ar obuoliais, kuriuos galite paruošti pagal receptą čia .



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"



admin · 2022-06-11 06:00 · 328 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt