AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 250 gramų moliūgų (sviestinio arba muskatinio, gryno svorio)
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
1 šaukštas citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Moliūgą nulupti, išimti sėklas ir sutarkuoti šiaudeliais arba burokine tarka.
2.
Į moliūgą įspausti česnaką, užpilti sojos padažu, citrinų sultimis bei aliejumi. Gerai išmaišyti, kad visas moliūgas tolygiai pasidengtų.
3.
Moliūgus sudėti į stiklainiuką ar kitą indelį, šaukštu standžiai paspaudžiant, kad neliktų oro tarpų. Sandariai uždaryti dangteliu ir palikti marinuotis šaldytuve 1 valandą (galima ir ilgiau, skoniai dar labiau susigers).
4.
Taip pamarinuotą moliūgą galima laikyti šaldytuve 3 - 4 dienas.
Patarimai:
•
Man šios salotos skaniausios gaminamos su sviestiniu arba muskatiniu moliūgų, bet tinka ir kitokios moliūgo rūšys.