INGREDIENTAI: 4 vienetai bananų
3 vienetai kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto (tirpinto)
50 gramų rudojo cukraus (nebūtina)
50 gramų šokolado gabaliukai
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų ir suplakti, pilti sviestą.
2.
Tris bananus sutrinti šakute iki košės konsistencijos, sudėti į dubenį su kiaušiniais, įsijoti miltus su kepimo milteliais, išmaišyti.
3.
Į dubenį su tešla suberti šokolado gabaliukus ir permaišyti.
4.
Kepimo formą (naudojau 11 x 21 cm) ištiesti kepimo popieriumi, supilti paruoštą tešlą.
5.
Likusį bananą nulupti, perpjauti pusiau ir dėti ant tešlos viršaus.
6.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje 45 - 50 minutes, ar iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu - įsmeigus ir ištraukus jis turi likti švarus.
7.
Labai gardu skanauti su stikline pieno.
Patarimai:
•
Papildomi priedai. Galite gardinti džiovintomis spanguolėmis, razinomis, įdėti mažais gabaliukais pjaustytus ar tarkuotus obuolius.