INGREDIENTAI: 2 litrai sultinio
4 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
3 vienetai šviežios dešrelės
1 vienetas svogūnų
100 mililitrų grietinėlės
2 saujos lapinių kopūstų (kale)
4 riekelės rūkytos šoninės (plonai pjaustytos, arba rūkyto kumpio)
2 šaukštai pomidorų padažo
2 šaukštai kvietinių miltų
4 skiltelės česnako
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną smulkiai sukapoti ir apkepti puode su trupučiu aliejaus, kol suminkštės. Smulkiai sukapoti česnaką ir dėti į keptą svogūną. Berti miltus, maišant pakepinti.
2.
Viską užpilti sultinius. Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais, sudėti į sultinį virti 20 minučių.
3.
Kol verda bulvės, keptuvėje pakepinti šoninės juosteles ar kumpį, kol taps traškučiai - juos nusausinti ant servetėlės ir susmulkinti.
4.
Toje pačioje keptuvėje dešrelių gabaliukus kepinti, pamaigant, kad būtų maži gabaliukai. Pabaigoje dėti pomidorų padažą ir maišant dar pakepti.
5.
Kai bulvės išvirs, suberti dalį šoninės trupinių ir kepintas dešreles į sultinį. Pavirti 5 minutes. Supilti grietinėlę, užvirti.
6.
Kopūsto lapus susmulkinti (be kotelių), suberti į sriubą ir dar porą minučių pavirti.
7.
Pilti į lėkštę ir ant viršaus pabarstyti dar šoninės trupinių, nes nebus jų per daug tikrai!