INGREDIENTAI: Tešlai:
175 gramai kvietinių miltų
110 gramų sviesto
30 mililitrų vandens
25 gramai cukraus
5 gramai druskos
Įdarui:
400 gramų moliūgų (kepto)
350 gramų kondensuoto pieno, saldinto
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis cinamono
0.5 šaukštelio malto imbiero
0.5 šaukštelio muskato (tarkuoto)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į miltus įpjaustyti mažais gabalėliais sviestą, suberti cukrų ir druską ir pertrinti rankomis, kol sviestas pasiskleis tolygiai tarp miltų.
2.
Įpilti vandens ir išminkyti tešlą. Tešlą susukti į maistinę plėvelę ir atvėsinti šaldytuve apie 20 minučių.
3.
Įdarui keptą moliūgą sutrinti šakute iki vientisos konsistencijos.
4.
Kiaušinius išplakti, kol gerai susimaišys trynys ir baltymas. Supilti kondensuotą pieną, sudėti moliūgą ir suberti prieskonius. Išmaišyti.
5.
Tešlą iškočioti ir įkloti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
6.
Supilti įdarą.
7.
Kepti 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-55 minutes, kol centre pyragas nebus skystas. Iškepusį pyragą atvėsinti.
8.
Galima papuošti plakta grietinėle.
Patarimai:
•
Moliūgą galima kepti pagal šį receptą.