INGREDIENTAI: 500 gramų mielinės sluoksniuotos tešlos
500 mililitrų pieno
6 vienetai kiaušinių trynių
350 gramų cukraus
250 mililitrų vandens
100 gramų kvietinių miltų
1 vienetas citrinų (žievelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Puode sumaišome pieną ir miltus, įmetame citrinos žievelę ir kaitiname ant vidutinės ugnies 5 minutes, vis pamaišydami.
2.
Kitame puode sumaišome vandenį ir cukrų, kaitiname ant mažos ugnies, vis pamaišydami, kol cukrus visiškai ištirps.
3.
Kai pieno masė šiek tiek sutirštėjo, o cukraus granulės ištirpo, pilame cukraus sirupą į puodą su pieno mase. Paliekame dar kelioms minutėms ant ugnies. Nuimame nuo ugnies, leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros. Ištraukiame citrinos žievelę.
4.
Lengvai suplakame kiaušinių trynius ir pilame juos į jau atvėsusią pieno masę. Labai gerai išmaišome.
5.
Tešlą iškočiojame ir susukame į vamzdelį. Gautą vamzdelį supjaustome 2 cm pločio gabalėliais. Imame po vieną gabalėlį, iškočiojame į apvalų blynelį, prispaudžiame jį prie keksiukų kepimo formelės. Kuo plonesnis tešlos storis formelėje, tuo geriau.
6.
Įdarą pilame į padarytus tešlos "krepšelius".
7.
Kepame iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, arba tol, kol matysime, kad tešla gražiai parudavo ir ant gelsvo įdaro atsirado rudų dėmių.
8.
Galima valgyti šiltus ir atvėsusius, kaip jums skaniau!