TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-29 02:47
Portugališki pyragėliai Pastel de Nata
Portugališki pyragėliai Pastel de Nata

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
500 gramų mielinės sluoksniuotos tešlos
500 mililitrų pieno
6 vienetai kiaušinių trynių
350 gramų cukraus
250 mililitrų vandens
100 gramų kvietinių miltų
1 vienetas citrinų (žievelės)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Puode sumaišome pieną ir miltus, įmetame citrinos žievelę ir kaitiname ant vidutinės ugnies 5 minutes, vis pamaišydami.

2.
Kitame puode sumaišome vandenį ir cukrų, kaitiname ant mažos ugnies, vis pamaišydami, kol cukrus visiškai ištirps.

3.
Kai pieno masė šiek tiek sutirštėjo, o cukraus granulės ištirpo, pilame cukraus sirupą į puodą su pieno mase. Paliekame dar kelioms minutėms ant ugnies. Nuimame nuo ugnies, leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros. Ištraukiame citrinos žievelę.

4.
Lengvai suplakame kiaušinių trynius ir pilame juos į jau atvėsusią pieno masę. Labai gerai išmaišome.

5.
Tešlą iškočiojame ir susukame į vamzdelį. Gautą vamzdelį supjaustome 2 cm pločio gabalėliais. Imame po vieną gabalėlį, iškočiojame į apvalų blynelį, prispaudžiame jį prie keksiukų kepimo formelės. Kuo plonesnis tešlos storis formelėje, tuo geriau.

6.
Įdarą pilame į padarytus tešlos "krepšelius".

7.
Kepame iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, arba tol, kol matysime, kad tešla gražiai parudavo ir ant gelsvo įdaro atsirado rudų dėmių.

8.
Galima valgyti šiltus ir atvėsusius, kaip jums skaniau!




admin · 2022-05-30 21:00 · 303 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt