INGREDIENTAI: 1 vienetas persikų (su odele)
Sirupui:
200 mililitrų vandens
125 gramai cukraus
3 vienetai anyžių
šiek tiek vanilės
šiek tiek cinamono lazdelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Nedideliame puode verdame visus ingredientus, išskyrus persikus. Kai tik sirupas pradeda virti, sudedame paruoštus persikus ir verdame, kol jie suminkštės, jei persikų neapsemia sirupas, juos karts nuo karto apverčiame. Išimame, leidžiame kiek atvėsti.
2.
Įkaitiname griliaus keptuvę ar orkaitę su griliaus funkcija ir pakepiname iš abiejų pusių persikus.
3.
Patiekiame su vaniliniais ledais, grietinėle, padažu. Man labiausiai tiko natūralus jogurtas ir karamelizuoti, skaldyti migdolai.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"