TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Ranka ranką prausia
Greita jogurtinė duona be miltų
Jogurtinė jogurto avižinė duona



INGREDIENTAI:
400 gramų avižinių dribsnių
400 gramų graikiško jogurto
100 gramų sėklos (tinka saulėgrąžos, linų sėmenys, moliūgo sėklos)
1 šaukštelis kmynų (nebūtina)
0.5 šaukštelio druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, jogurtą, sėklas (jas galite rinktis kokias mėgstate). Beje, jei naudosite stambesnius avižinius dribsnius, dėkite jų šiek tiek mažiau (apie 350 g). Beriame druskos ir, jei norite, kmynų, išmaišome.

2.
Paruoštą tešlą galite arba perkelti į kepimo popieriumi išklotą skardą arba suformuoti iš jos kepalėlį, patepant viršų vandeniu.

3.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimo režimu viršus + apačia) apie 45 minutes - kol išorė gražiai apskrunda, o į vidurį įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą.

4.
Prieš pjaustant leiskite duonai visiškai atvėsti.


Patarimai:

Šia duonelę bandžiau su įvairiais jogurtais ir turiu pasakyti, kad geriausia šios duonelės tekstūra man pavyko su Farm Milk ženklo 9 proc. riebumo graikišku jogurtu (būna Maxima parduotuvėse) ir pačiais paprasčiausiais smulkesniais avižiniais dribsniais.


Jeigu naudotumėte baltymingesnį jogurtą (tokie paprastai būna tirštesni, pvz. Pieno Žvaigdžių ar Alma), dėkite mažiau avižinių dribsnių. Jų dėkite pagal tešlos tekstūrą - masė turi būti ne per skysta, kad galėtumėte suformuoti duonos kepalėlį, bet ir ne kieta ir juo labiau - ne biri.


Ši duona puikiai išsilaiko spintelėje apie savaitę, šaldytuve - apie pusantros savaitės. Taip pat galima supjaustyti gabalėliais ir užšaldyti.


Ši duona gerokai sotesnė už miltines duonas. Tai pajausite vos paėmus kepalėlį į rankas – jis labai sunkus. Taigi pasirinkus teisingus priedus sočiais pusryčiais gali virsti vos vienas sumuštinis.



Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!



admin · 2022-05-25 15:00 · 220 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt