TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Tarptautinė diena be dietų
Sriuba su vištiena ir voveraitėmis
Sriuba su vištiena ir voveraitėmis

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
400 gramų voveraičių
2 vienetai bulvių (didesnių arba 3 mažesnių)
1 vienetas morkų (didesnės)
1 saujelė makaronų (nebūtina)
1 vienetas svogūnų
1 pundelis svogūnų laiškų
1 pundelis krapų
1 pundelis petražolių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Sultiniui:
3 vienetai vištienos blauzdelių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako (didesnių arba 3 mažesnių)
1 vienetas lauro lapų
1 pundelis krapų
1 pundelis petražolių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sultiniui šlauneles nuplauti, dėti į puodą. Užpilti vandeniu, kad apsemtų. Dėti morką, svogūną, lauro lapą, česnaką, krapus, petražoles, įberti druskos, pipirų ir virti apie 25 minutes iki kol mėsa išvirs.

2.
Šlauneles išimti. Sultinį perkošti ir vėl uždėti ant viryklės.

3.
Morką sutarkuoti, svogūną supjaustyti, bulves susmulkinti, voveraites nuvalyti.

4.
Į puodą su sultiniu suberti morkas, svogūnus, bulves, voveraites. Pavirti kelias minutes. Tuomet suberti makaronus ir dar virti iki kol jie suminkštės.

5.
Svogūnų laiškus, krapus ir petražoles susmulkinti, vištienos šlaunelių mėsą nuimti nuo kaulų ir pasmulkinti.

6.
Į puodą su sriuba suberti svogūno laiškus, krapus, petražoles ir sudėti vištienos šlaunelių mėsą. Tiekti su grietine.




admin · 2021-12-20 12:00 · 253 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt