TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Tarptautinė diena be dietų
Šventinės sluoksniuotos vištienos salotos
Šventinės sluoksniuotos vištienos salotos

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
5 vienetai kiaušinių (virtų)
1 vienetas vištų šlaunelių (virtos)
4 vienetai marinuotų agurkų
80 gramų korėjietiškų morkų (apytikriai)
60 gramų pievagrybių
50 gramų konservuotų raudonųjų pupelių (apytikriai)
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai majonezo (apytikriai)
4 šaukštai grietinės (apytikriai)
1 šaukštelis garstyčių (apytikriai)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį česnako miltelių
pagal poreikį aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pievagrybius nuvalyti, supjaustyti. Svogūną susmulkinti.

2.
Į keptuvę dėti pievagrybius, svogūnus ir apkepti iki kol svogūnas suminkštės. Išimti iš keptuvės, sudėti ant vienkartinės servetėlės, pabarstyti druska.

3.
Vištieną ir agurkus supjaustyti. Pupeles perpjauti po tekančiu vandeniu, nuvarvinti. Kiaušinius sutarkuoti.

4.
Į dubenėlį dėti majonezą, grietinę, garstyčias, berti pipirus, česnako miltelius ir išmaišyti. Jei norite, pagardinkite druska.

5.
Į lėkštę, kurioje norite tiekti, dėti konditerinį žiedą (galima naudoti torto formos su nusegamais kraštais žiedą), dėti vištieną, paskirstyti per visą plotį, dėti padažo, paskirstyti per visą plotį, berti pusę kiekio kiaušinių, tuomet padažo, sudėti pupeles, agurkus, vėl aptepti padažu, dėti morkas, ir pabarstyti likusiais kiaušiniais. Prieš tiekiant nuimti žiedą ir papuošti.




admin · 2021-12-20 09:00 · 250 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt