INGREDIENTAI: 1 kilogramas kopūstų
1 kilogramas burokėlių (virtų)
1 kilogramas svogūnų
0.5 kilogramo morkų (virtų)
0.5 kilogramo pupelių (virtų)
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų
2 šaukštai druskos
1 šaukštas cukraus
120 mililitrų acto
250 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūnus supjaustome nedideliais gabalėliais, kopūstą - ruoželiais.
2.
Į didelį puodą pilame aliejaus. Suberiame svogūnus ir pakepiname, kol šie suminkštės. Sudedame kopūstus ir patroškiname, kol jie taip šiek tiek suminkštės.
3.
Burokėlius ir morkas sutarkuojame šiaudeliais. Sudedame į puodą pupeles, morkas, burokėlius, beriame druską, cukrų, pipirus, pilame actą.
4.
Patroškiname apie 20 - 30 min. kad skoniai susidraugautų ir visos daržovės būtų minkštos.
5.
Pilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Užsukame steriliais dangteliais, užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.