INGREDIENTAI: 3 kilogramai svogūnų (rausvųjų arba baltųjų)
300 gramų rudojo cukraus
250 mililitrų balzaminio acto
80 mililitrų aliejaus (bekvapio, apytikriai)
2 šaukšteliai maltų juodųjų pipirų (šviežiai maltų)
1.5 šaukšto himalajų druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais.
2.
Įkaitinti keptuvę, įpilti aliejaus, suberti svogūnus ir kepti iki kol suminkštėja ir sukrenta. Tuomet suberti druską, cukrų, pipirus ir karamelizuoti svogūnus ant vidutinės ugnies apie 30 minučių.
3.
Į keptuvę su svogūnais supilti balzaminį actą ir ant mažos ugnies kepti 2 - 2.5 valandos iki kol išgaruos skysčio perteklius. Dengti dangčiu visą kepimo laiką nereikia, galima pridengti tik šiek tiek. Kepimo laikas gali skirtis, nes mano naudojami svogūnai buvo labai vandeningi.
Patarimai:
•
Iš pateikto ingredientų kiekio pavyks paruošti 5 nedidelius stiklainiukus karamelizuotų svogūnų.
•
Taip paruošti svogūnai gali išstovėti apie 2 metus.