INGREDIENTAI: 200 gramų juodojo šokolado (kokybiško)
200 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
175 mililitrai pieno
150 gramų cukraus
125 gramai sviesto (minkšto)
4 šaukštai kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į dubenį dėti sviestą, vanilę, berti druską, cukrų ir gerai išsukti iki purios masės. Įmušti po vieną kiaušinį ir išplakti.
2.
Į kitą dubenį suberti kakavą, miltus, kepimo miltelius ir sumaišyti.
3.
Paruoštą miltų ir kakavos mišinį suberti į dubenį su sviestu ir kiaušiniais, gerai išmaišyti, tuomet supilti pieną ir dar kartą permaišyti.
4.
Šokoladą sukapoti, 1/3 šokolado suberti į dubenį su paruošta tešla.
5.
Į keksiukų formeles ar į keksiukų formelę, išklotą popierinėmis formelėmis, supilti paruoštą tešlą. Viršų pabarstyti likusiu šokoladu.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes.