INGREDIENTAI: 30 gramų krevečių
80 gramų ikrų (raudoni)
4 vienetai kiaušinių (virti)
200 gramų krabų lazdelių
1 pundelis petražolių
200 gramų kalmarų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirtų kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus ir trynius susmulkinti. Petražoles susmulkinti. Kalmarus išvirti (išvirti kalmarus 5 - 7 min.), supjaustyti mažais kubeliais.
2.
Krevetes išvirti pasūdytame vandenyje (2 - 3 minutes). Išimti iš vandens.
3.
Sluoksniuoti širdies formos salotas: 1 sluoksnis - kalmarai (aptepti plonu sluoksniu majonezo) 2 sluoksnis - petražolės 3 sluoksnis - kiaušinių baltymai (aptepti plonu sluoksniu majonezo) 4 sluoksnis - kiaušinių tryniai 5 sluoksnis - ikrai. Salotų kraštus papuošti krevetėmis. Salotas palikti šaldytuve porai valandų. Skanaus.