INGREDIENTAI: 160 mililitrų pieno
160 gramų kvietinių miltų
3 šaukštai aliejaus
1 vienetas kiaušinių (didelio)
2.5 šaukšto cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos (mažo)
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Išplakame ranka kiaušinį, supilame aliejų ir pieną. Išmaišome.
2.
Atskirame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską.
3.
Miltų mišinį po truputį, maišydami, suberiame į pieno-kiaušinio masę. Viską išmaišome iki vientisos konsistencijos tešlos.
4.
Įkaitiname keptuvę. Aliejaus įpilame tik pradžioje, paskui jau nereikia. Dedame po šaukštą tešlos. Vienam nedideliam blynui užtenka vieno šaukšto tešlos. Kepame ant mažos ugnies iš abiejų pusių po 1-2 minutes (neilgiau). Ir jei norite, kad blynai nesubliūkštu, apverčiame tik vieną kartą.