INGREDIENTAI: 540 gramų sausainių (Gaidelio ar panašių)
200 mililitrų kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų sviesto
100 gramų riešutų (mėgstamų)
50 gramų juodojo šokolado
3 šaukštai kakavos
Glajui:
200 gramų šokolado
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius, riešutus, šokoladą susmulkinau ir viską sumaišiau.
2.
Į puodą supyliau kondensuotą pieną, sudėjau sviestą, subėriau kakavą. Kaitinau ant viryklės, kol viskas ištirps, išmaišiau.
3.
Masę supyliau į sausainių mišinį. Viską išmaišiau ir sudėjau į 24 cm skersmens tortinę. Paspaudžiau, išlyginau paviršių.
4.
Glajui ant garų vonelės pašildžiau šokoladą su grietinėle, kol šokoladas ištirps, išmaišiau. Užpyliau ant torto.
5.
Tortą įdėjau į šaldytuvą. Kai sustingo,papuošiau.