INGREDIENTAI: 100 gramų sūdytos lašišos
100 gramų varškės sūrio
1 pundelis salotų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas grietinės
1 šaukštas medaus
1 šaukštas mėtų
0.5 šaukšto citrinų sulčių
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos)
2 žiupsneliai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškės sūrį pamaigome šakute, sudedame grietinę. Išmaišome iki vientisos masės. Pagardiname druska, beriame pusę šaukšto mėtos lapelių. Formuojame nedidelius rutuliukus ir dedame į šaldytuvą 20 min. nutarkuotą citrinos žievelę sumaišome su likusiais mėtų lapeliais. Mišiniu apvoliojame varškės kamuoliukus.
2.
Į salotinę sudedame plėšytus salotų lapus, pjaustytą juostelėmis lašišą, ant viršaus sūrio rutulėlius. Iš medaus, citrinos sulčių ir aliejus išmaišome padažą. Juo apšlakstome salotas.