INGREDIENTAI: Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
100 mililitrų vandens
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai aliejaus
pagal skonį prieskonių (aš naudojau vegetą ir ciberžole)
Įdarui:
4 vienetai bulvių (vidutinių, virtų)
50 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį žalumynų (petražolių, krapų, baziliko)
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į indą, kuriame minkysite tešlą, įmušti kiaušinį, suberti prieskonius, įpilti aliejaus, vandens ir gerai išmaišyti.
2.
Išsijoti miltus ir užminkyti tešlą, ji turi būti elastinga. Jei reikia, berkite papildomai miltų.
3.
Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve pastovėti apie 30 minučių.
4.
Bulves išvirti su lupenomis. Nulupti ir sutrinti grūstuve ar sumalti mėsmale.
5.
Susmulkinti žalumynus ir kartu su druska suberti į bulves.
6.
Ištirpinti sviestą, jį sudėti į bulvių masę. Ir gerai išmaišyti.
7.
Tešlą išimti iš šaldytuvo ir iškočioti stačiakampio formą iki 3 - 4 mm storio.
8.
Ant iškočiotos tešlos išdėlioti bulvių įdarą, susukti ritinį ir supjaustyti 1,5-2 cm storio griežinėliais.
9.
Griežinėlius šiek tiek apvolioti miltuose ir pakepti aliejumi įkaitintoje keptuvėje iki auksinės spalvos.