INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaušinių
300 mililitrų gazuoto vandens
150 gramų kvietinių miltų
30 gramų sviesto (tirpinto)
1 vienetas burokėlių (nedidelio, sulčių)
25 gramai špinatų (sutrintų iki tyrelės)
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį cukraus
pagal poreikį vanilės
pagal poreikį maltos ciberžolės
Kepimui:
šiek tiek riebalų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius, cukrų, druską, vanilę, tirpintą sviestą išplakti. Suberti miltus, vėl gerai išplakti ir supilti ką tik atidaryto gazuoto vandens ar mineralinio.
2.
Tešlą dalinti į tris dalis.
3.
Į viena dalį įmaišyti šiek tiek maltų ciberžolių, į antrą dalį - špinatus, į trečią dalį - burokėlio sultis.
4.
Keptuvę gerai įkaitinti, patepti riebalais, pilti tešlos ir kepti iš abiejų pusių. Kepti ant kaitresnės ugnies. Pirmas kepimas, patepus blynų keptuvę riebalais, sekančius nebetepti.