INGREDIENTAI: Tešlai:
1280 gramų miltų
3 stiklinės vandens
150 mililitrų aliejaus
1 šaukštas acto
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus
Įdarui:
1 kilogramas kiaulienos faršo
100 mililitrų vandens
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 šaukštas grietinės
1.5 šaukštelio druskos
šiek tiek svogūnų laiškų
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus persijoti į dubenį, supilti vandenį, aliejų, actą, įberti druskos, cukraus ir užminkyti tešlą. Tešlą gerai patrankyti kočėlu ir palikti pastovėti. Tešla turi nelipti prie rankų.
2.
Faršą pagardinti druska ir pipirais, sudėti smulkintus svogūnus ir svogūnų laiškus, įpilti vandens, įdėti šaukštą grietinės ir gerai išmaišyti.
3.
Iš tešlos iškočioti kuo plonesnius norimo dydžio apskritimus, ant vienos pusės dėti faršą, kitą pusę užlenkti ir kraštelį užspausti šakute.
4.
Kepti čeburekus įkaitintame aliejuje, kol įgaus aukso spalvą.