TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-05-18 08:17
Senoviškos spurgos su rūgpieniu
Senoviškos spurgos su rūgpieniu

Porcijų skaičius: 20


INGREDIENTAI:
Tešlai:
2.5 stiklinės miltų
1 stiklinė rūgpienio (arba kefyro)
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai cukraus
3 šaukštai aliejaus
1.5 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinį išplakite su cukrumi. Supilkite rūgpienį, aliejų, berkite sodą, druską. Gerai išplakite. Suberkite miltus ir kruopščiai išmaišykite. Minkykite tešlą, kad kuo mažiau liptų prie rankų, jeigu reikia, berkite dar miltų. Tačiau jų nepadauginkite! Nurodytiems ingredientų kiekiams nenaudokite daugiau nei 3 stiklinių miltų, kitaip spurgos bus kietos! Jei suberus tiek miltų, tešla dar lipni, spurgas formuokite šlapiomis rankomis.

2.
Giliame puode, ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Ar aliejus tinkamos temperatūros, gali patikrinti įmesti vieną spurgą - ji turi greitai iškilti į paviršių, bet riebalai neturi rūkti, neturi kilti dūmų.

3.
Spurgas traukite iš aliejaus ir sudėkite ant rankšluostinio popieriaus, kad nutekėtų riebalai.

4.
Spurgas, po kelias, dėkite į puodą ir vis pavartykite kiaurasamčiu, kad apkeptų iš visų pusių. Išėmus padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perklių.

5.
Dar karštas spurgas pabarstykite cukraus pudra.




admin · 2021-12-15 00:00 · 291 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt