INGREDIENTAI: 1 vienetas skumbrės (šaltai rūkytos)
200 gramų rudųjų ryžių (nevirtų)
200 gramų konservuotų kukurūzų (apytikriai)
0.5 vieneto agurkų (ilgavaisio arba 1 trumpavaisio)
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
1 šaukštas majonezo
1 šaukštelis garstyčių
pagal skonį druskos
pagal poreikį vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą pripilti vandens, pasūdyti, užvirti, suberti ryžius ir virti apie 25 minutes. Ryžius atvėsinti.
2.
Nuo žuvies nuimti kaulus ir susmulkinti nedideliais gabaliukais.
3.
Agurką ir svogūną supjaustyti kubeliais, berti į dubenį. Tuomet sudėti žuvį, ryžius, kukurūzus ir pagardinti majonezu, garstyčiomis ir druska. Išmaišyti.