INGREDIENTAI: 150 mililitrų pieno
130 gramų kvietinių miltų
1 vienetas obuolių (didesnio)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai aliejaus (arba tirpinto sviesto)
1 šaukštas cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
0.5 šaukštelio cinamono
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į didesnį dubenį suberti miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir išmaišyti.
2.
Į mažesnį dubenį įmušti kiaušinį, supilti pieną, aliejų ir gerai išmaišyti.
3.
Tuomet į dubenį su kiaušiniu ir pienu suberti miltų mišinį, gerai išmaišyti iki kol neliks jokių gumuliukų. Tešla turi būti grietinės konsistencijos.
4.
Obuolį supjaustyti labai plonomis, maždaug 2 mm storio riekelėmis. Išpjauti viduriukus, kur yra sėklos.
5.
Keptuvę įkaitinti, kiekvienam blyneliui dėti po obuolio riekelę, tada kabinti po šaukštą tešlos ir ją paskirstyti ant riekelės bei aplink ją.
6.
Kepti ant nedidelės kaitros apie minutę iki blynelių viršuje pradės matytis oro burbuliukai, tuomet apversti ir pakepti dar apie minutę.
7.
Blynelius sudėti į lėkštę. Patiekiant galima pašlakstyti medumi ar klevų sirupu ir/ar valgyti su mėgiama uogiene bei graikišku jogurtu.
Patarimai:
•
Jei neskubate, paruoštą tešlą galite palaikyti brinkti apie 10 minučių - taip blyneliai iškeps dar gražesnės formos.