INGREDIENTAI: 1 kilogramas kiaulienos šoninės su odele
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis paprikos miltelių
Marinatui:
250 mililitrų obuolių sulčių
1 šaukštas druskos
1 šaukštelis česnako granulės
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Pabarstymui:
3 šaukštai rupios druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į obuolių sultis beriame šaukštą druskos, česnako granulių, pipirų. Išmaišome. Į šoninę švirkštu sušvirkščiame visą marinatą. Pabarstome raudonėliu ir paprika.
2.
Į kepimo indą įtiesiame kepimo popierių, dedame šoninę odele į viršų. Ant jos tolygiai paskirstome visą rupią druską.
3.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 – 50 min. Nuimame susidariusį druskos luobą, padidiname kaitrą iki 220 C ir kepame dar 20 min, kol odelė taps traški.