TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Filemonas Sikstas Rimkantas Girmantė Odeta
Bruknių padažas žiemai - labai skanus prie mėsos!
Bruknių padažas žiemai


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bruknių
300 gramų cukraus (apytikriai)
1 vienetas svogūnų (didelio arba 2 mažesnių)
70 mililitrų obuolių acto
30 mililitrų aliejaus
1 šaukštas druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bruknes nuvalyti (nuskabyti kotelius), nuplauti ir palikti nuvarvėti.

2.
Svogūnus smulkiai sukapoti.

3.
Puode įkaitinti aliejų. Sudėti svogūnus ir kepinti apie 10 - 15 minučių, vis pamaišant, kol suminkštės.

4.
Suberti bruknes, cukrų, druską, sumažinti kaitrą, kad masė vos vos virsnotų, uždengti ir virti apie 30 minučių, kartkartėmis pamaišant. Mediniu šaukštu šiek tiek pamaigyti minkštėti pradėjusias uogas, kad išskirtų daugiau sulčių. Vėl uždengti ir virti dar apie 30 minučių.

5.
Paragauti, ar patinka skonis, jei trūksta saldumo, berti dar šiek tiek cukraus.

6.
Į puodą supilti actą, masę užvirinti ir nuimti nuo kaitros.

7.
Dar karštą padažą išpilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius, užsukti steriliais dangteliais. Uždengti šiltu apklotu ir palikti visiškai atvėsti.




admin · 2021-12-07 21:00 · 252 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt