TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Kinų kalbos diena Pasaulinė cirko diena
Traškūs menkės kąsneliai tešloje
Traškūs menkės kąsneliai tešloje

Porcijų skaičius: 3


INGREDIENTAI:
Tešlai:
300 mililitrų šviesaus alaus (galima naudoti nealkoholinį)
230 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D) (apytikriai)
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
Įdarui:
500 gramų menkių filė (apytikriai)
50 gramų kvietinių miltų
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis druskos
Padažui:
1 vienetas avokadų (sunokusio, didelio)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus (apytikriai)
1 skiltelė česnako (išspausto)
0.5 vieneto citrinų sulčių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, pipirais. Pilame alų ir išplakame iki vientisos masės. Turi gautis grietinės tirštumo tešla. Uždengiame dubenį maistine plėvele ir paliekame šaldytuve kelioms valandoms.

2.
Menkių filė gabaliukus nuplauname, gerai nusausiname ir supjaustome kąsneliais. Apibarstome žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų. Miltus, skirtus apvolioti, suberiame į lėkštę. Apvoliojame žuvį ir nupurtome miltų perteklių. Merkiame į tešlą, kad visas žuvies gabalėlis pasidengtų. Tešlos perteklių nuvarviname.

3.
Atsargiai dedame paruoštus žuvies gabalėlius į puodą su įkaitintu aliejumi taip, kad jie nesiliestų vienas prie kito.

4.
Kepame apie 5 minutes, tuomet apverčiame ir kepame dar kelias, kol žuvies gabalėliai iš abiejų pusių bus gražiai apskrudę.

5.
Iškeptus gabalėlius sudedame ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalus, o tuomet skanaujame su mėgstamu padažu.

6.
Avokadų majonezui visus ingredientus sutriname iki vientisos masės.




admin · 2021-12-07 09:00 · 243 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt