TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Daržų diena, šv. Morkus Pasaulinė pingvinų diena Pasaulinė maliarijos diena
Puikusis morkų lapelių pesto
Puikusis morkų lapelių pesto

Porcijų skaičius: 1


INGREDIENTAI:
100 mililitrų alyvuogių aliejaus
80 gramų morkų lapelių (vieno ryšelio)
50 gramų graikinių riešutų
30 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
2 šaukštai citrinų sulčių
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Jeigu tarp morkų lapų randate sumedėjusių stiebų, juos nuskabykite (liauni, minkšti stiebeliai susitrins gerai). Sūrį sutarkuokite. Morkų lapus, riešutus, česnaką ir tarkuotą sūrį sudėkite į virtuvės kombaino indą ir sutrinkite iki daugmaž vientisos masės (kažkiek gabaliukų likti gali, tik dar skaniau). Jeigu kombaino po ranka nėra, sutrinti galima ir rankiniu elektriniu trintuvu.

2.
Pabaigoje supilkite alyvuogių aliejų ir gerai išmaišykite. Jeigu norite dar skystesnio pesto, įpilkite daugiau aliejaus. Ir atvirkščiai - jeigu norite tirštesnio, aliejaus pilkite mažiau. Paragaukite ir įdėkite šiek tiek pipirų ar dar druskos, jei trūksta (truputis sūrumo jau bus nuo sūrio).

3.
Pesto sudėkite į stiklainiuką ir mėgaukitės :-) Jeigu valgysite ne iškart, ant viršaus užpilkite ploną sluoksnį alyvuogių aliejaus (kad pesto viršus neišdžiūtų). Šaldytuve šis padažas puikiai laikosi 2-3 savaites (tik kaskart juo pasimėgavę vėl užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus). Jeigu šaldysite žiemai, viską darykite taip pat (t.y. dėkite į stiklainiuką, užpikite šiek aliejaus), tik palikite apie pusę centimentro stiklainiuko viršuje tuščio, nes šaldamas jis truputį išsiplės.




admin · 2021-12-06 18:00 · 202 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt